Segítségével meghatározhatod napi fehérje szükségletedet Boltban nem kapható Herbalife és shapeworks termékek Ha vásárolni akarsz, vagy tanácsot kérnél Üzleti lehetQségek, ingyenes kóstolók. érdekes információk
Hogyan érhetjük el optinális súlyunkat
Miért fontos az egészséges emésztés, és mit tehetünk érte
A keringési zavarok megelőzéséről
Hogyan lehetünk energikusabbak
Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket
Hogyan erősíthetjük gyermekeink egészségét
Hogyan növelhetjük sportteljesítményünket
A potencia zavaroktól az infarktusig
Szoptatási problémáktól a sclerozis multiplexig
Haj és bőr ápolás
A hitelesség záloga
Hasznos infomáció a gyógynövényekről
Kereseti lehetőség

Javaslat:
csak személyes konzultáció alapján!
telefon: (1) 222-3109

Női gondok
A női és a férfi szervezet alapjaiban különbözik, és itt nem csak a nemi szervekre kell gondolnunk.
Más az izomzat, a csontozat, de más az idegrendszer, a szív ... és jószerével valamennyi szervünket felsorolhatnánk.
Sajnos ezt a különbözőséget még az orvostudomány sem veszi minden esetben figyelembe - gondoljunk csak arra, hogy egy betegség kezelésére (legyen péládul egy egyszerű torokgyulladás) ugyanazt a gyógyszert adja. Ez nem helyes, amit bizonyít, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani az ilyen irányú kutatásokról.

Ennek a honlapnak nem lehet célja, hogy valamennyi, a férfi és női szervezet közötti különbséget számba vegye, ezért a legalapvetőbbnél, a nemi meghatározottságból eredő problémáknál maradunk.

Menstruáció

A nők - kis túlzással -életük negyedét egyfajta fájdalommal élik le. A négy hetente jelentkező menstruációs görcsöket, a mentstruáció előtti és alatti feszültség-érzetet, a kínzó hát- és derékfájást, a vérveszteség következményeit egyetlen nőnek kell sem hosszan ecsetelni - ismerjük, megszenvedjük mindannyian.
Sokan úgy tartják, hogy - éppen emiatt - a nők jobban bírják a fájdalmat: hozzá vannak szokva.
Nem célszerű azonban ebbe "csak úgy" beletörődni, hiszen van megoldás.
Első lépésben tisztáznunk kell, hogy a túl fájdalmas menstruáció hátterében nem áll-e valamilyen szervi megbetegedés (alhasi gyulladások, a méhnyak szűkületei, a méhdaganatok stb.), mert a menstruációs görcsök oka komoly betegség is lehet. Ezek tényét a nőgyógyász jó eséllyel képes megállapítani. Ami azonban gyakran nem jut sem nekünk, sem az orvosnak az eszébe: kínzó görcseink oka lehet bizonyos zsírsavak hiánya, a candida nevű gomba, keringési elégtelenség okozta oxigénhiány stb.
A fájdalom görcsoldókkal való megszüntetése tüneti kezelés - átmeneti enyhülést hoz, de nem oldja meg a problémát! Az okokat kell feltárni és megszüntetni, hiszen havi rendszerességgel gyógyszert szedni ... a legfinomabban fogalmazva is nem a legjobb megoldás! Tudjuk (ráírják a dobozra!), hogy minden gyógyszernek van mellékhatása!

Terhesség

Azt tartja a mondás, hogy kétféle nő létezik:
1. aki mindent megtenne azért, hogy legyen gyereke
2. aki bármit megtenne azért, hogy ne legyen gyereke.

Nem esem teherbe, pedig nagyon szeretnék
Nagy valószínűséggel nem vagy felkészülve a gyermek fogadására. Vagy a tested, vagy a lelked, vagy a szellemed nem áll készen a feladatra.
A testi okok női nemiszervi (petefészek, méh stb.) vonatkozását az orvostudomány jó hatásfokkal megállapítja. Sok minden azonban gyakorta elkerüli a figyelmet:
• hiánybetegség vagy toxikózis (vitamin- vagy nyomelem-hiány; hüvelyi-húgyúti gombás/bakteriális fertőzés stb.)
• emésztési vagy sejt-szintű felszívódási probléma
• emésztőrendszer gombás/bakteriális fertőzései
• a szervezet általános túlsavasodása
stb.
A gyermek kihordásához az anya egész szervezetére szükség van, nem csak a méhére - a természet ezt tökéletesen tudja, ezért ha bárhol hiba van, az anya és a leendő gyermek védelme érdekében nem engedélyezi a folyamatot!
Az orvostudomány erdményeinek elismerése mellett - például képes olyan csodára, hogy komoly veseproblémákkal kűzdő női szervezetet "rávegyen" a fogantatásra - tapasztalati tény: nem egészséges, a "feladatra" nem érett női test nem esik természetes úton teherbe!
Nem egy elhivatott orvos (köztük Dr. Czeizel Endre) képviseli azt az álláspontot, hogy az anya testét jó előre fel kell készíteni a terhességre, hiszen a gyermek egészsége a fogantatás pillanatában kezdődik!

Nem akarok gyereket
Sajnos erre feltalálták a fogamzásgátlókat. Persze még mindig jobb megoldás, mint a nem kívánt terhesség művi megszakítása. Ezzel együtt: az önmagáért felelősséget érző, tudatos emberpár képes mérgek nélkül, egy kis számolgatással és némi önfegyelemmel megoldani ezt a kérdést.
A Föld nevű bolygó túlnépesedése a civilizációval kezdődött. Vajon miért? Pedig őseink is szeretkeztek, és nem álltak rendelkezésükre pirulák!

A fogamzásgátló tabletták lényege, hogy beavatkoznak a hormon-háztartásba. Ezt bármennyire kíméletes módon teszik is, a lényeg marad: felborul a természetes rend. Ennek pedig előbb-utóbb meg kell fizetnünk az árát. Lehet, hogy nem azonnal, hanem például egy hamarabb bekövetkező menopauzával. Vagy nem a nemiségünk területén, hanem egy megokolhatatlan migrénes fejfájással, netán csak évek múltán jelentkező szívinfarktussal. De az is előfordulhat, hogy majdani gyermekünk fizet a mi meggondolatlanságunkért: az anyatej emnnyiségét és minőségét jelentősen ronthatják a fogamzágátló tabletták!

Menopauza
Fiatalon azt hisszük, hogy vitalitásunk egy életre szól, de korunk előrehaladtával testünk csökkenti a vitalitás fenntartásához szükséges kulcsfontosságú hormonok termelését. Ha ehhez még hozzáadjuk a stresszt, az öregedési folyamat hamarosan átveszi az irányítást testünk felett. Kinézetünk, testünk formája megváltozik, jó közérzetünk hanyatlik, és így tovább... Ezt tartogatja a természet számunkra. De mi van, ha nekünk más a tervünk magunkkal? Ha a lehető legtovább fiatalon akarjuk magunkat érezni, és annak is látszani? Le lehet lassítani vagy megfordítani az öregedés folyamatát? A válasz: IGEN!
A változó kor tünetei jó hatásfokkal és nagy mértékben enyhathetőek.

Inkontinencia

A felnőtt nők mintegy 40 százaléka életében legalább egyszer szembetalálja magát a vizeletvisszatartási problémával. A terhesség idején és utána, valamint a változókorban az inkontinencia a nők harmadánál zavaró mértékűvé nő.

A női inkontinenciát négy nagy csoportba sorolják

1. Stresszinkontinencia köhögés, tüsszentés, nevetés, nagyobb terhek emelése közben lép fel, és sokféle pszichoszociális problémát (szerepvesztés, izoláció, félelem, bűntudat, valamint párkapcsolati zavarok) okozhat.
2. Ingerinkontinencia a hólyagizmok túlműködése és a hólyag fokozott érzékenysége miatt lép fel, főleg idősebb korban. Jellegzetes tünete, hogy az érintettek a már megkezdett vizeletürítést nem képesek félbeszakítani. Sokszor primer hólyagbetegségek (gyulladások, fertőzések, hólyagkövek, tumorok stb.) nyomán alakul ki, kiváltója lehet még a (például szélütés hatására) csökkent agyi kontroll, illetve más idegrendszeri károsodás is. Ha más mögöttes betegség nem mutatható ki, akkor pszichovegetatív zavar valószínűsíthető.
3. Ürítési zavarok: Bizonyos alkati típusokba tartozó emberek a stresszre megnövekedett vizeletmennyiséggel, gyakoribb ürítéssel és ürítési ingerrel válaszolnak. Mindez lehet partnerkapcsolati problémák vagy funkcionális szexuális zavar, esetleg tartós, megoldhatatlannak tűnő konfliktusok testi kifejeződése is.
4. Hormonális hátterű inkontinencia kizárólag nőknél fordul elő a változás évei után: egyes hormonok mennyiségének csökkenése a húgycső és a hüvely nyálkahártyájának atrófiáját okozhatja, és ebből is kialakulhat hólyaggyengeség.

Bármi legyen is az ok, az inkontinenciáról beszélni kell, nem szabad az esetleges szégyenérzet miatt elfogadni a kialakult helyzetet. A vizelet-visszatartási problémák - akár csak a keringés javításával is - nagy hatásfokkal javíthatók!

Az itt leírtak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat és orvosi kezelést, nem szándékozzák betegség tényét megállapítani, okait feltárni vagy meglévő betegségek gyógyulását ígérni.