Segítségével meghatározhatod napi fehérje szükségletedet Boltban nem kapható Herbalife és shapeworks termékek Ha vásárolni akarsz, vagy tanácsot kérnél Üzleti lehetQségek, ingyenes kóstolók. érdekes információk
Hogyan érhetjük el optinális súlyunkat
Miért fontos az egészséges emésztés, és mit tehetünk érte
A keringési zavarok megelőzéséről
Hogyan lehetünk energikusabbak
Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket
Hogyan erősíthetjük gyermekeink egészségét
Hogyan növelhetjük sportteljesítményünket
A potencia zavaroktól az infarktusig
Szoptatási problémáktól a sclerozis multiplexig
Haj és bőr ápolás
A hitelesség záloga
Hasznos infomáció a gyógynövényekről
Kereseti lehetőség

"Azzá leszel, amit megeszel"

pontosabban:

amit a szervezeted hasznosítani tud abból,
amit megettél!

Miért fontos?

Mert ha az emésztőrendszered nem működik megfelelően, azaz a bevitt táplálékot nem tudja kellőképpen lebontani - és ezzel a sejtek számára felhasználhatóvá tenni - eheted a méregdrága bio zöldségeket, vagyonokat áldozhatsz a legszuperebb csúcstermékekre - a lelkiismereted megnyugodhat... de az eredmény több mint kétséges (durvábban fogalmazva: a pénzed akár az ablakon is kiszórhatnád).

Az emésztőrendszer feladata,
hogy feldolgozza a táplálékot, amit szájon át beviszünk a szervezetünkbe, biztosítva ezzel az életben maradást. A táplálékot le és el kell bontani, hogy a vér a sejtekhez juttassa. Ez a folyamat az emésztés.

Az emésztőrendszer felépítése
a szájnyílással kezdődik és a végbélnyílással fejeződik be.

1. Az emésztés a szájban kezdődik - a nyál amiláz nevű enzimjével, ami megkezdi a keményítő nevű enzim lebontását. A szájüregben találhatók a fogak, amit szervezetünk legkeményebb anyaga, a fogzománc borít. Fontos szerepük van a rágásnál, azaz az ételek kis darabokra történő aprításában.
2. Nyeléskor egy pici csapóajtó, a gégefedő elzárja a légcsövet , nehogy a táplálék véletlenül a légcsőbe kerülve fulladást okozzon - ha mégis, akkor mondjuk, hogy a falat "cigányútra "ment. A "lágy szájpad" pedig felemelkedik és az orrüreg felé lezárja az "utat". Ha ez a rendszer sérül, nyelési nehézségek (öklendezés, táplálék-visszaáramlás stb.) léphetnek fel.
3. A felaprított (megrágott) és részben felbontott (nyállal kevert) táplálék a szájból, a nyelőcsövön át jut a gyomorba, ami a táplálék számára nem más, mint egy "savfürdő", ahol a táplálék - milyenségétől függően - 4-5 órát tölt.
4. Onnan a vékonybélbe jut, ahol a máj, a hasnyálmirigy és a vékonybél emésztőnedvei lebontják a táplálékot, ami a vékonybél falán át felszívódik a vérbe.
5. A vékonybél belső felszínét bélbolyhok borítják, amik teniszpálya nagyságú felszívó felületet hoznak létre. Itt, attól függően, hogy mit ettünk - mennyire volt könnyen vagy nehezen emészthető az étel - 4-5 órát időzik a táplálék.
6. A "maradék" a vastagbélben halad tovább, ahol további 7-16 órát tölt. Itt emésztés már nem történik, csak a víz és az ionok felszívódása.
7. Végül a nem hasznosítható részek a végbélben összegyűlve 12-14 óra elteltével a végbélnyíláson (rectum) keresztül távoznak - széklet formájában.

Hol borulhat a "mutatvány"?

Teljes emésztőrendszerünkről elmondható, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy nem csak anyatejjel táplálkozunk, és netán még egy torokgyulladást is begyűjtöttünk, amit antibiotikummal kezeltek ki - felborítottuk a rendszer kiegyensúlyozottságát.
A vegyszerek (tartósítószerek, adalékanyagok, ízfokozók, gyógyszerek stb.), az agyonfinomított, rostszegény élelmiszerek még a legnagyobb jóindulat mellett sem nevezhetőek emésztőrendszer-barát tápláléknak.

A Herbalife termékei
segítenek abban,
hogy életerősnek, fittnek érezd magad!

Mit tehetsz önmagadért?

Az emberi szervezetnek a működéséhez az alábbi tápanyagokra van szüksége:

• vitaminok
• rostanyagok
• nyomelemek
• ásványi sók
• fehérjék
• szénhidrátok
• zsiradékok
és víz (naponta legalább két liter – és ez nem gyümölcslé, leves vagy kóla –víz!!!)

/A lelki táplálékról most nem ejtünk szót, bár nagyon is fontosnak tartjuk: ép testben ép lélek!!!/

Már az is valami, ha tudod: gyakran nem a testünket tápláljuk, mikor eszünk, hanem az ízlelőbimbóinkat kényeztetjük!

(Beszélgessünk! Klikk ide).


Az itt leírtak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat és orvosi kezelést, nem szándékozzák betegség tényét megállapítani, okait feltárni vagy meglévő betegségek gyógyulását ígérni.