Segítségével meghatározhatod napi fehérje szükségletedet Boltban nem kapható Herbalife és shapeworks termékek Ha vásárolni akarsz, vagy tanácsot kérnél Üzleti lehetQségek, ingyenes kóstolók. érdekes információk
Hogyan érhetjük el optinális súlyunkat
Miért fontos az egészséges emésztés, és mit tehetünk érte
A keringési zavarok megelőzéséről
Hogyan lehetünk energikusabbak
Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket
Hogyan erősíthetjük gyermekeink egészségét
Hogyan növelhetjük sportteljesítményünket
A potencia zavaroktól az infarktusig
Szoptatási problémáktól a sclerozis multiplexig
Haj és bőr ápolás
A hitelesség záloga
Hasznos infomáció a gyógynövényekről
Kereseti lehetőség

Az elhízás számos egészségügyi veszélyt rejt, és bizony megnehezíti az ember életét.

A Herbalife termékei (megfelelő étrend és mozgás mellett) segítenek elérni az optimális testsúlyodat!

Niteworks

Herbalifeline

A szív a vérkeringés központjában elhelyezkedő izmos pumpa, amely percenként hatvan-nyolcvanszor összehúzódva tartja fenn a vérkeringést. Szakadatlan működése biztosítja a test különböző részeinek vérellátását.
Elképzelhetjük, milyen tökéletes alkotás, ha belegondolunk: percenként 60-szor, egy nap alatt 84.600-szor, egyév alatt 315.860 x 10 a hetediken (ez olyan nagy szám, hogy semmilyen gép nem írja ki!) alkalommal húzódik össze és tágul ki újra.

A vérkeringési rendszer az O2-t (oxigént) valamint a gyomorban és bélrendszerben felszívódott anyagokat a szövetekhez szállítja. A CO2-ot (széndioxidot) a tüdőhöz, az anyagcsere végtermékeit a veséhez juttatja, részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában, valamint eljuttatja a sejtekhez a hormonokat, s a sejtműködést szabályozó egyéb anyagokat.

Niteworks

Részletek
Prof. Halmy László a Herbalife Nemzetközi Orvosi Bizottság tagjának Budapesti előadásából

A Nitrogénmonoxid ingerületátvivő anyag, gáz halmazállapotú. Mivel áthatol a sejteken, pillanatok alatt az egész szervezet összes sejtjében kifejti a hatását:

számos élettani funkciót befolyásol
gátolja a trombózis képződését
szívműködésben alapvető szerepe van
szívizomsejt összehúzódó képessége javul
erősíti a vérkeringést az agyban
korokozók elleni védelem-ben vírusölő hatása van
elöli a baktériumokat
szervátültetésnél a szervkilökődést gátolja
értágító hatása van, csökkenti a magas vérnyomást
immunregulátor
légzésre jótékony hatású, a hörgők simaizomzatát elernyeszti
érelmeszedés ellen hat
máj állapotát és regenerálódását javítja
cukorbetegekre jó hatású
impotencia esetén hatékony

Az ezeket az anyagokat szállító vért a véredények zárt rendszerén a szív pumpálja át, ami emlős szervezetekben tulajdonképpen két sorbakapcsolt pumpából áll. A vért a bal kamra az artériákon (verőér) és az arteriolákon keresztül a kapillárisokba pumpálja, ahol a vér egyensúlyba kerül az intersticiális folyadékkal. (Az intersticiális folyadék a sejten kívüli folyadéknak az érpályán kívül elhelyezkedő, sejteket körülvevő része.) A kapillárisokból a vért a venulák majd a vénák a jobb pitvarba vezetik. Ez a nagyvérköri (szisztémás) keringés.
A jobb pitvarból a vér a jobb kamrába jut, amely tovább pumpálja azt a tüdőereken keresztül - ez a kisvérköri (tüdő-) keringés - a bal pitvarba, majd a bal kamrába. A tüdőkapillárisokban a vér felfrissül oxigénnel.
A szövetnedvek egy része egy másik zárt érrendszerbe, a nyirokrendszerbe kerül, amely a nyirkot a nyirokereken keresztül a vénás keringésbe juttatja (nyirokkeringés). A teljes keringő vértérfogat a testtömegnek kb. 8 %-a.

A szív- és érrendszeri megbetegedések (elsősorban az infarktus és a stroke) a vezető halálokok között is a legrettegettebbek a fejlett nyugati országokban. Kialakulásukban számos jellegzetes civilizációs betegség - a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a vér magas koleszterinszintje - és más rizikófaktorok (dohányzás, elhízás stb.) játszhat szerepet.

Az infarktus sajnos hazánkban is mindennapos beszédtéma. Talán mégsem árt, ha áttekintjük, pontosan mit is jelent.
Az infarktus szó szerint eltömődést, eltorlaszolást jelent (a latin infarcere igéből). Az orvosi szóhasználatban pedig infarktus alatt érelzáródás okozta szövetelhalást értenek. Katéteres vizsgálatokból tudják, hogy az elzáródás többnyire átmeneti, ugyanis az eret elzáró vérrög (trombus) ellen már keletkezése pillanatában megindul a védekezés: különböző enzimek (elsősorban a plazmin) rögtön elkezdi emészteni, "rágni" a trombust,és gyakran egy nap alatt fel is oldja. De ekkor már késő, mert az elzáródott ér által ellátott szöveti terület addigra teljesen elhal, és ez súlyos következményekkel jár, különösen az agy esetében.

Az érbetegségeket az teszi különösen félelmetessé, hogy egyik pillanatról a másikra érkatasztrófává fajulhatnak, hiszen az elzáródás néhány másodperc alatt kialakulhat.

Mi váltja ki a hirtelen vérrögképződést?
A trombus keletkezését minden esetben valamilyen szerkezeti vagy működésbeli elváltozás előzi meg. Az esetek 99 százalékában ez az érelmeszesedés.

Az érszűkület kialakulásának fázisai

Arról van szó, hogy az érfal belhártyája alatt jellegzetes lerakódás, úgynevezett plakk alakul ki, ami érszűkülethez vezet. Sokáig azt hitték, hogy a növekvő plakk fokozatosan szűkíti az eret, de kiderült, hogy az ér hosszú ideig kompenzál: egyre jobban kitágul, hogy a bedomborodó plakk dacára megmaradjon a "lyukas" része. Ez a védekezés azonban csak ideig-óráig működik, utána valóban elkezd beszűkülni az ér, és a végstádiumban már szinte teljesen eltűnik az az üreg, amelyen a vér átáramolhat. Ezzel párhuzamosan az ér által ellátott terület vérkeringése fokozatosan romlik (ischaemiás lesz). Eleinte a szövet még nem pusztul el - ez a lassú károsítás időszaka. Még ebben az esetben sincs túl nagy baj, amíg a plakkot mindenütt fedik az érfal belső borítását adó endotél-sejtek. Ám hogyha a bedomborodás kifekélyesedik, tehát a burkolat sérül, vagy ami még rosszabb, át is szakad, kötőszöveti anyagok kerülnek a vérbe, amelyek véralvadási faktorok termelését váltják ki. Ennek hatására pár perc alatt kialakulhat egy vérrög, azonnal elzárva az eret. Az ilyen egyszeri, hirtelen vérrögképződés a fiatalkori infarktusok leggyakoribb oka, de idős korban is előfordul.

Bizonyos esetekben egyébként sérülés nélkül is keletkezet trombus. Például egy 90 százalékos érszűkületnél annyira lelassul a véráram, hogy abnormálisan feldúsulhatnak az alvadási faktorok.
Egy másik kiváltó ok lehet az érfal gyulladása. A leggyakoribb azonban a plakkrepedés kiváltotta vérrögképződés.


Az "elmeszesedés" egy kissé félrevezető kifejezés. Valójában mi történik az érfallal? Hogyan alakul ki és miből áll egy plakk?
A plakk szerkezete dinamikusan változik. A legtípusosabb, lágy plakk lipidben (zsír) dús képződmény: rengeteg, koleszterinnel dugig töltött, úgynevezett habos sejtet és az elpusztult sejtekből kiszabadult koleszterint tartalmaz. A habos sejtek egyrészt az érből kilépő és a koleszterint bekebelező makrofágokból, másrészt az érfal mélyebb rétegeiből a plakkba bevándorló simaizomsejtekből keletkeznek. A plakk jellegzetes összetevői még a különböző kötőszöveti anyagok (glükózaminoglikánok, kollagén) és a csökkent vérellátású területeken mindig lerakódó kalciumsók (elsősorban kalcium-hidroxiapatit). A plakkot kívülről pedig egy kötőszövetes sapka borítja.
Kialakulásának pontos mechanizmusa még mindig nem teljesen ismert. Russell Ross amerikai kutató elmélete szerint a plakk-képződés minden esetben egy sérülésre adott válasz. Pontosabban arról van szó, hogy az endotélium sérülése utáni gyógyító reakció túlságosan átlendül a burjánzás felé, és túlzott mennyiségű szöveti anyag rakódik le az érfalban. Egy-egy rizikófaktor több ponton is befolyásolhatja a plakk kialakulását. Például a koleszterin az érfalban lerakódva olyan apró sérüléseket okozhat, amelyek elindítják a plakk-képződést, később pedig a sérülés helyére vándorló sejtekben felhalmozódva felgyorsítja ezt a folyamatot.

Olvasd el: Prof. Louis Ignarro

Igazi világszenzációt jutalmaztak az 1998. évi orvosi és élettani
Nobel-díjjal.

Azt a felfedezést, hogy az eddig csak légszennyezőként ismert, a gépkocsik üzemanyagának elhasználódásakor, a nitrogén égésekor keletkező gáz, a nitrogén-monoxid (NO) az élő szervezet fontos, funkcionális alkotó eleme, ingerületközvetítő szignálja.

Prof. Louis Ignarro előadása (2005. július 18., Rimini)

„Büszkeséggel tölt el, hogy részt vehettem a Niteworks kifejlesztésében. Nagyon hasznos termék, hogy egészségesebbnek érezzük magunkat és javítsuk keringési rendszerünket. A legjobb tápanyag alvás közben a N.O., ami még nem túl ismert kifejezés, de igyekezzünk azzá tenni. A keringési megbetegedések miatt halnak meg a legtöbben Európában és az államokban. A legszomorúbb ebben az, hogy a keringési megbetegedés olyan betegség, mely megelőzhető, és visszafordítható. Ezt nem én találtam ki, ezt kutatások bizonyítják.

Ha keringési panaszokról van, szó kezünkben tartjuk a sorsunkat, hiszen ez egy életmód betegség.
Az elhízástól, zsírban gazdag (telített zsírsavakban gazdag) étrendtől, és a zsírmegtartó, mozgás nélküli életmódból adódik. Mára már tudjuk, hogy az ilyen életvitel lecsökkent nitrogén monoxid termeléssel jár.
És azt is tudjuk, hogy minden egyes ember szervezetében, aki érrendszeri megbetegedésben halt meg, igen alacsony volt a nitrogén monoxid szint.

A kutatások azt bizonyították, hogy ha vissza tudjuk állítani a N.O. szintet a normálisra, akkor lecsökkenthetjük az érrendszeri megbetegedés esélyét.
Ne feledjük, a Niteworks elsődleges hatása, hogy nitrogén monoxid termelésre serkenti a vénákat és az artériákat.

A testünket felépítő atomok által kiválasztott legegyszerűbb molekula a nitrogén monoxid. Mindössze egy nitrogén és egy oxigén atomból áll össze. Egyszerűségének ellenére a nitrogén monoxid a legfontosabb molekula a szervezetben.
De mit is csinál a nitrogén monoxid valójában? Számtalan funkciója közül most emeljünk ki csak néhány dolgot.

Értágító hatású. Ezáltal több vér haladhat át az ereken, jobban táplálva így a test sejtjeit. Ráadásul, ha növeljük az ér térfogatát, csökkentjük a benne lévő nyomást – ehhez sem kell orvosnak lennünk, hogy rájöjjünk elég a józan ész. Így a vérnyomás is csökkenthető. Most már tudjuk, hogy a nitrogén monoxid legalább két fontos dolgot eredményez a szervezetben: serkenti a vérkeringést és csökkenti a vérnyomást. És sok mindent tesz a keringési megbetegedések ellen is. A nitrogén monoxid rengeteg szerv megfelelő működéséhez is elengedhetetlen.

Nemcsak a szívbetegségek ellen alkalmazható, hanem az izomzat fejlesztésére is. Hiszen a megfelelő keringés nagyobb állóképességgel ruházza fel az izmokat, így könnyebben megy az edzés, legyen szó, biciklizésről, futásról, vagy úszásról. A több vérrel több oxigén és több tápanyag jut el a dolgozó izmokhoz.
Biztosan mindenki ismeri azt a fájdalom érzetet, ami a végtagokban jelentkezik futás vagy biciklizés közben. Ez a fájdalomérzet a tejsav kicsapódásból ered. Ha növeljük a véráramot, nő a vér mozgása, és ez elmossa a tejsavat és más savakat. Tehát a cél az, hogy növeljük a nitrogén monoxid termelését, és fokozzuk a hatását. De hogyan lehetséges ez?

Lássuk, hogyan is zajlik le a nitrogén monoxid termelés a szervezetben. Ez nem azért kell, hogy kioktassanak minket biokémiából, hanem hogy lássuk és értsük, hogyan működnek a Niteworks hatóanyagai.

Szervezetünkben a nitrogén monoxid az arginin nevű aminósavból termelődik. Ez az aminósav része minden proteinnek (fehérjének) a szervezetünkben, és minden proteinnek, amit megeszünk. Mindennapi táplálékaink a tejtermékektől a húsokon át a magvakig rengeteg arginint tartalmaznak. Az arginin egyrészt táplálja a szervezetet, másrészt ez szolgál a N.O. előállítására. Mikor az arginin nitrogén monoxiddá alakul, egy második anyag is létrejön, ez pedig a citrulin.

A citrulin nagyon fontos, mert nemrégiben a tudósok rájöttek, hogy a citrulin argininné alakítható vissza a sejtben. Tehát ha több arginin van a szervezetben több a nitrogén monoxid. És mára már tudományos tény, hogy ha a sejt elegendő citrulinhoz jut, azt argininné alakítja, amiből aztán megint csak, nitrogén monoxid lesz. Ezáltal egy megnövelt N.O. termeléshez segítjük a szervezetet. De emellett még szükség van valamire.

A N.O. egy nagyon instabil vegyület. Nem húzza sokáig. A citrulin sincs két másodpercnél tovább jelen a szervezetben. Megtermelik amit meg kell, aztán eltűnnek. Tehát ha növelni akarjuk a N.O. hatását akkor tovább kell a keringésben tartani. Szervezetünk elsőszámú módszere a N.O. lebontására az oxidáció. Lehet, hogy hallottunk már erről: az oxidációt olyan oxigén atomok váltják ki amiket ha úgy tetszik „rossz oxigénnak” is hívhatunk. Az érrendszeri megbetegedésnél valójában ez történik. Ezek az oxigén atomok felbontják a nitrogén monoxid kötését, emiatt csökken a nitrogén monoxid szint is. Gondolom mindenki hallott már antioxidánsokról, már több évtizede vannak ilyen termékek.

Mi a két leggyakoribb antioxidáns amiről tudunk? A C-vitamin és az E-vitamin. Az antioxidáns azt jelenti: oxidáció ellen. Az antioxidánsok szabadgyököket képezve lekötik a „rossz oxigéneket” így a nitrogén monoxid is tovább keringhet a szervezetünkben. Ezt már legalább 50 éve tudjuk. Fontos azonban, hogy az arginint a citrulint és az antioxidánsokat egyazon időben vegyük magunkhoz. És mivel a Niteworks éppen ezeket tartalmazza, elég könnyű egy időben bevennünk őket.

Már volt szó az argininről ami egy aminósav, és a citrulinról ami ugyancsak egy aminósav, azon 22 aminósavak egyike, melyekből a fehérjék állnak. Citrulin rengeteg friss gyümölcsben van. A dinnyefajták különösen sokat tartalmaznak. A taurinről azért kell szót ejteni, mert ez is egy olyan aminósav mely megtalálható a Niteworks-ben. Függetlenül attól, hogy a taurin egy aránylag új kifejezés, ez a leggyakoribb aminósav a szervezetünkben. Nagyon érdekes, hogy a fejlődő embrió, a fejlődő magzat több taurint tartalmaz, mint bármilyen más aminósavat. És még a tinédzser kort megelőzően is rengeteg taurin van a szervezetben. Sajnálatos módon ahogy öregszünk, a taurinszint is egyre csökken. Ha megkérdezzük magunktól, hány keringési panaszokkal élő gyermeket ismerünk, már derenghet valami a taurin és az érrendszeri megbetegedések kapcsolatáról. Sok tudós kutatja a mai napig azt, hogy vajon a taurin-e, ami segít megvédeni a szív és érrendszert a megbetegedésektől. És mint minden más aminósav, a taurin is megtalálható a húsban és a halban.

Egyenlőre annyit tudunk, hogy ha az ember sok dinnyét, és halat eszik akkor sok arginin, citrulin és taurin lesz a szervezetében. Sokan szeretjük a húst. Sajnos azonban a hús telített zsírsavakban gazdag. A hal azonban, mely tápanyagban legalább olyan gazdag mint a hús, telítetlen zsírsavat tartalmaz.
Tudjuk azt is, hogy a taurin remek antioxidáns és serkenti a nitrogén monoxid termelést. Ez egy igen új, igen érdekes felfedezés. Gondolom azt is mindenki tudja, hogy rengeteg energiaital is tartalmaz taurint. A Herbalif-nak is van egy taurinban igen gazdag terméke, a Lift-off, mely koffeint nem tartalmaz, hatása mégis frissítő. A Niteworks ugyanannyi taurint tartalmaz mint a Llift-off.

Az emberek mindig azt kérdezgetik tőlem: Hogyan javíthatnék a vérkeringésemen?
Elmondom mit mondok nekik.
Ennek egy részéről már esett szó. Szeretném népszerűsíteni a mediterrán étrendet, mely sok halat, és kevesebb marhahúst tartalmaz, sok friss zöldséggel és gyümölccsel. A mediterrán égövben sokkal alacsonyabb a keringési megbetegedések száma. Sajnos azonban az amerikanizáció a táplálkozásra is hatással volt. Így az új étrendek telített zsírsavakban gazdag ételekkel bővültek. Ezért oda kell figyelni arra, mit fogyasztunk, és törekedni kell egy egészséges, kiegyensúlyozott étrend megteremtésére. Ez ugyanis segíti a szervezet nitrogén monoxid termelését.
A másik nagyon fontos dolog a testedzés. Kevesen akarnak erről tudomást venni. Tudományosan bizonyított tény, hogy szervezetünk nitrogén monoxid termelésének legfontosabb módja a testmozgás. Köztudott az is, hogy miért. Ugyanis mozgás közben gyorsabban áramlik a vér az erekben. A felgyorsult véráram stimulálja a sejteket, így azok nitrogén monoxidot termelnek. A nitrogén monoxid és a mozgás hatása megelőzi a szívbetegségek kialakulását. Mindenki tudja, hogy a mozgás jót tesz az egészségünknek. Régóta tudjuk, hogy akik rendszeresen mozognak, ritkábban szenvednek szív- és érrendszeri panaszokban.

Tehát növelhetjük a N.O. szintet egy telített zsírsavban szegény étrenddel, és testmozgással. Nem kell egyből 10 kilométert futni. Elég ha fél órát gyors tempóban sétálunk. Ha fáradunk, vagy kimelegedünk és elkezdünk izzadni, ne ijedjünk meg, mert az egy jó dolog. Ha nem izzadunk edzés közben, nem is edzünk igazán. Ha szívpanasszal bírunk, vagy erre volt példa a családban, akkor csak óvatosan kezdjünk bele edzésbe és előtte mindig kérjük ki az orvosunk véleményét. Három négy naponta ki lehet ruccanni a családdal biciklizni, úszni, futni, ami egy vidám, szórakoztató dolog.

Tehát a rendszeres testedzés és a megfelelő étrend mellett ha kiegészítésként szedjük a fent említett összetevőket, az arginint, a citrulint, a taurint és az antioxidánsokat, nem lesz baj a keringésünkkel. Mert ezek az építőelemei a nitrogén monoxid termelésnek. A tanulmányok azt bizonyították, hogy a nitrogén monoxidból nem lehet sokat termelni. Soha nem lesz belőle elég ahhoz, hogy elraktározza a szervezet. Mert az arginin csak bizonyos mennyiségű nitrogén monoxid termelésére képes, többre nem. És már akkor is, ha csak pár kilóval vagyunk nehezebbek a kelleténél, ez a nitrogén monoxid termelés és ezzel együtt a nitrogén monoxid szint is, csökken. Elméletileg baj akkor van, ha ez a szint alacsony marad. Tehát ha elkezdünk rendszeresen mozogni, egészségesen táplálkozunk és étrendünket kiegészítjük a megfelelő tápanyagokkal, vissza tudjuk állítani a nitrogén monoxid termelést a normális állapotába. És mindegy, mennyi halat eszik az ember, mennyit fut, vagy mennyit fogyaszt a Niteworks-ből, a maximális nitrogén monoxid szint fölé nem tud lépni. Mindez tudományosan bizonyított tény.

Tehát ismerjük a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének három fő feltételét, és persze amikor a táplálékkiegészítőkről beszélünk, elsősorban a Niteworksről beszélünk. Hiszen a Niteworks adja az üzemanyagot a szervezetnek amiből nitrogén monoxidot állít elő. Maga nitrogén monoxid nincs benne a dobozban. A nitrogén monoxid egy igen illékony gáz, nagyon instabil, épp ezért soha nem fognak gyógyszert készíteni belőle. De stimulálhatjuk a szervezetet a megfelelő mennyiségű N.O. előállítására. És ez a legkönnyebben úgy érhető el, ha fogyasztunk egy terméket, ami minden, a nitrogén monoxid előállításához szükséges anyagot tartalmaz. Hiszen a Niteworks erről szól.

A Niteworks több mint két éve kapható az Egyesült Államokban, így már több százezer embertől van visszajelzésünk, akik használják a terméket, és csak jót hallottunk, ahogyan eddig mindenhonnan, ahol a termék kapható.


Vegyük át még egyszer. Tehát a Niteworks tartalmaz arginint, citrulint, és taurint. Ez a három aminósav és tartalmaz antioxidánsokat is, a teljesen hétköznapi C- és E- vitaminokat. Minden hatóanyag azért dolgozik, hogy N.O.-t termeljen a szervezetünk. Ez egy nagyon egyedi termék. Egyetlen más hasonló termék sincs a piacon, és egyetlen hasonló termék sem lehet a piacon, hiszen a teljes eljárás a Herbalife kizárólagos tulajdona.”

 


Az itt leírtak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat és orvosi kezelést, nem szándékozzák betegség tényét megállapítani, okait feltárni vagy meglévő betegségek gyógyulását ígérni.